-Πόσο καιρό χρειάζεται για να ολοκληρωθεί η διαδικασία απόκτησης διπλώματος;

Αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες που έχουν να κάνουν με τη διεκπεραίωση των διαδικασιών από τη Διεύθυνση συγκοινωνιών εφόσον έχει γίνει η κατάθεση του φακέλου του  υποψήφιου οδηγού από τη σχολή μας. Ένας μέσος όρος της όλης διαδικασίας είναι 3 μήνες.

-Πόσα μαθήματα οδήγησης πρέπει να κάνω για να είμαι έτοιμος/η;

Για κάθε κατηγορία ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει πραγματοποιήσει τις προβλεπόμενες σύμφωνα με το νόμο πρακτικές ώρες οδήγησης.

Από εκεί και έπειτα με το πέρας των υποχρεωτικών μαθημάτων το έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό της σχολής μας σε συνεργασία πάντα με τον μαθητή θα κρίνει αν είναι έτοιμος ή θα χρειαστεί επιπλέον μαθήματα για να εμφανιστεί απόλυτα έτοιμος στις πρακτικές εξετάσεις.

Κάθε άνθρωπος μπορεί να μάθει να οδηγεί αλλά λόγω του ότι ο καθένας μας είναι διαφορετικός κάποιος μπορεί να είναι έτοιμος για να δώσει εξετάσεις με τα υποχρεωτικά μαθήματα ενώ κάποιος άλλος να χρειαστεί παραπάνω.

-Πόσο καιρό χρειάζεται για να εκδοθεί η καρτέλα υποψήφιου οδηγού και πόσο διαρκεί;

Ο χρόνος που χρειάζεται για να εκδοθεί η καρτέλα από τη στιγμή της εγγραφής σας είναι περίπου 15 εργάσιμες μέρες και έχει διάρκεια 3 χρόνια.

-Τι γίνεται αν ο εξεταζόμενος χάσει τη καρτέλα του;

Σε αυτή τη περίπτωση βγαίνει αντίγραφο της καρτέλας.

-Πότε μπορώ να ξεκινήσω τα πρακτικά μαθήματα από την στιγμή της εγγραφής στη σχολή;

Τα πρακτικά μαθήματα μπορείτε να τα ξεκινήσετε από τη στιγμή που θα εκδοθεί από τη διεύθυνση συγκοινωνιών η καρτέλα σας.

Επειδή όμως πριν από τις πρακτικές εξετάσεις προηγούνται οι θεωρητικές εμείς προτείνουμε στους μαθητές μας να ξεκινάνε τα πρακτικά μαθήματα αφού έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία το θεωρητικό μέρος.

Σκοπός είναι να γίνονται τα μαθήματα όσο πιο κοντά στην ημερομηνία των πρακτικών εξετάσεων ώστε να τα θυμούνται καλύτερα.

-Από που ξεκινάνε τα μαθήματα οδήγησης;

Τα μαθήματα οδήγησης ξεκινάνε είτε από τη σχολή μας είτε από διάφορα κεντρικά σημεία που βολεύουν τον μαθητή.

-Πόσο καιρό πρέπει να μένω στην Ελλάδα για να μπορέσω να βγάλω δίπλωμα οδήγησης;

Για να μπορέσετε να βγάλετε δίπλωμα θα πρέπει να διαμένετε στην Ελλάδα από 6 μήνες και άνω.

-Που δίνω τα σήματα και που δίνω την οδήγηση;

Τα σήματα τα δίνετε στη διεύθυνση συγκοινωνιών Ανατολικής Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται στην οδό Βασιλίσσης Όλγας 198 και την οδήγηση  σε περιοχές τις καλαμαριάς.

-Πόσο καιρό κάνει να εκδοθεί το δίπλωμα οδήγησης;

Το δίπλωμα οδήγησης καθυστερεί να εκδοθεί, η διάρκειά του κυμαίνεται μεταξύ 3 έως 6 μήνες,  ωστόσο μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των πρακτικών εξετάσεων ο μαθητής μπορεί να το αποκτήσει στην ηλεκτρονική του μορφή μέχρι να εκδοθεί το κανονικό.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται για κάθε κατηγορία και τις απαιτούμενες ώρες των μαθημάτων οδήγησης πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο.

ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ