-Πόσο καιρό χρειάζεται για να ολοκληρωθεί η διαδικασία απόκτησης διπλώματος;

Αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες που έχουν να κάνουν με τη διεκπεραίωση των διαδικασιών από τη Διεύθυνση συγκοινωνιών εφόσον έχει γίνει η κατάθεση του φακέλου του  υποψήφιου οδηγού από τη σχολή μας. Ένας μέσος όρος της όλης διαδικασίας είναι 3 μήνες.

-Πόσα μαθήματα οδήγησης πρέπει να κάνω για να είμαι έτοιμος/η;

Για κάθε κατηγορία ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει πραγματοποιήσει τις προβλεπόμενες σύμφωνα με το νόμο πρακτικές ώρες οδήγησης.

Από εκεί και έπειτα με το πέρας των υποχρεωτικών μαθημάτων το έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό της σχολής μας σε συνεργασία πάντα με τον μαθητή θα κρίνει αν είναι έτοιμος ή θα χρειαστεί επιπλέον μαθήματα για να εμφανιστεί απόλυτα έτοιμος στις πρακτικές εξετάσεις.

Κάθε άνθρωπος μπορεί να μάθει να οδηγάει αλλά λόγω του ότι ο καθένας μας είναι διαφορετικός άλλος μπορεί να είναι έτοιμος με τα υποχρεωτικά μαθήματα ενώ άλλος να χρειαστεί παραπάνω.

-Πόσο καιρό χρειάζεται για να βγεί η καρτέλα;

Ο χρόνος που χρειάζεται για να βγεί η καρτέλα από τη στιγμή της εγγραφής σας είναι περίπου 15 εργάσιμες μέρες.

-Πότε μπορώ να ξεκινήσω τα πρακτικά μαθήματα από την στιγμή της εγγραφής στη σχολή;

Τα πρακτικά μαθήματα μπορείτε να τα ξεκινήσετε από τη στιγμή που θα εκδοθεί από τη διεύθυνση συγκοινωνιών η καρτέλα σας.

Επειδή όμως πριν απο τις πρακτικές εξετάσεις προηγούνται οι θεωρητικές εμείς προτείνουμε στους μαθητές μας να ξεκινάνε τα πρακτικά μαθήματα αφού έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία το θεωρητικό μέρος.

Σκοπός είναι να γίνονται τα μαθήματα όσο πιο κοντά στην ημερομηνία των πρακτικών εξετάσεων ώστε να τα έχουν πιο φρέσκα στη μνήμη τους.

-Από που ξεκινάν τα μαθήματα οδήγησης;

Τα μαθήματα οδήγησης ξεκινάν είτε από τη σχολή είτε από διάφορα κεντρικά σημεία που βολεύουν τον μαθητή.

-Πόσο καιρό πρέπει να μένω στην Ελλάδα για να μπορέσω να βγάλω δίπλωμα οδήγησης;

Για να μπορέσετε να βγάλετε δίπλωμα θα πρέπει να διαμένετε στην Ελλάδα από 6 μήνες και πάνω.

-Που δίνω τα σήματα και που την οδήγηση;

Τα σήματα τα δίνετε στη διεύθυνση συγκοινωνιών Ανατολικής Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται στη Θέρμη και την οδήγηση  σε περιοχές τις καλαμαριάς.

ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ